خبرنگاران سربازان باید آموزش های تخصصی خاص را فرابگیرند

به گزارش بلاگ پو، تهران - خبرنگاران - حقوقدان و وکیل دادگستری با بیان اینکه قانون خدمت نظام وظیفه ناکارآمد است، گفت: مقررات خدمت نظام وظیفه مربوط به صد سال قبل است و باید مانند بسیاری از کشورهای جهان، جوانان با عنوان ارتش های حرفه ای آموزش های تخصصی خاص را فراگیرند.

خبرنگاران سربازان باید آموزش های تخصصی خاص را فرابگیرند

قانون خدمت نظام اجباری مشتمل بر 32 ماده، در 16 خرداد 1304 به تصویب مجلس شورای ملی رسید. به موجب ماده اول آن، تمام اتباع ذکور ایران، اعم از نفوس شهری و روستایی و ایلات و افراد ساکن خارج از کشور، از ابتدای سن 21 سالگی موظف به خدمت سربازی بودند و مدت خدمت نیز دو سال بود. به این ترتیب، همه افراد مذکر بدون توجه به منطقه یا ایل آنان موظف به انجام خدمت سربازی شدند.

به تازگی بعضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مساله حذف خدمت اجباری را مطرح نموده اند که این موضوع مورد استقبال بعضی مسئولان و نارضایتی بعضی دیگر قرار گرفته است.

نعمت احمدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار قضایی خبرنگاران اضافه نمود: صد سال قبل جمعیت کشور کمتر از 20 میلیون نفر بود و ایران بعد از کودتای سوم اسفند رضا شاه ناامن شده بود و اولین دولت مرکزی، ارتش منظم قوی لازم داشت.

وی اعلام نمود: بعد از مشروطه و انتها قاجاریه تا تشکیل دولت پهلوی بیشترین زجر مردم به دلیل فقدان ارتش منظم بود بنابراین زمانی که کودتا رخ داد و سلطنت تغییر کرد، اولین خواسته مردم، ایجاد امنیت بود و امنیت هم به وسیله اقدام منظم نظامی و تشکیل ارتش محقق شد.

احمدی گفت: خدمت نظام وظیفه که مردم آن را اجباری خواندند، در قانون تصویب شد که براساس آن افراد ذکور بالای 21 سال باید برای امنیت کشور خدمت می کردند.

این حقوقدان اضافه نمود: اکنون ایران با جمعیت 85 میلیونی و دارا بودن جمعیت جوان شرایط صد سال گذشته را پشت سر گذاشته و از امنیت برخوردار است و از سویی دیگر اکنون در کشورهای مختلف جهان ارتش های حرفه ای شکل گرفته است.

وی با اشاره به طولانی بودن مدت زمان خدمت نظام وظیفه اضافه نمود: این مدت واقعا برای یک جوان غیرقابل تحمل شده و آمار مشمولان غایب هم حاکی از نوعی دل زدگی و فقدان انگیزه برای حضور در خدمت سربازی است.

وکیل دادگستری گفت: ایران هم باید مانند بسیاری از کشورها یک دوره آموزشی فنون نظامی برای جوانان برگزار کند تا در صورت بروز جنگ و احتیاج به نیروی نظامی بیشتر، افراد آموزش ها و مهارت های اولیه را فراگرفته باشند.

وی افزود: اکنون سربازان بعد از گذشت دوره کوتاهی که برای فراگیری آموزش های نظامی می گذرانند در سازمان ها و اداره های حکومتی خدمت می نمایند به عنوان نمونه سربازی که در دادگستری یا اداره دولتی نامه رسان است، چه کار حرفه ای فرا می گیرد و چه خدمت خاصی ارائه می دهد؟

احمدی اظهارداشت: اگر افرادی با عنوان ارتش حرفه ای، آموزش های نظامی خاص ببینند و کادر نظامی گسترده تر گردد آن گاه افرادی که می خواهند در خدمت نیروهای نظامی مشغول شوند، کارآمدی بیشتر خواهند داشت.

وی درباره محدودیت های خدمت نظام وظیفه برای جوانان گفت: افرادی که کارت انتها خدمت سربازی ندارند از بعضی خدمات محروم هستند؛ در گذشته مشمولان غایب حتی نمی توانستند گواهینامه رانندگی داشته باشند و این موضوع مسائل عدیده ای برای بعضی پیش آورده بود.

به گزارش خبرنگاران، امان الله حسین پور نماینده مردم اسفراین و عضو مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی در حالی به اسلامی نبودن سربازی اجباری اشاره می نماید که در توئیتی نوشته است: ببینید دوستان. مسأله ساده است. یک نفر سرباز خوبی می گردد، یک نفر معلم خوبی، یک نفر آشپز خوبی، یک نفر پزشک خوبی، یک نفر دانشمند خوبی، یک نفر سیاستمدار خوبی و ...هرکدام هم در حوزه خود خدمتگزار مردم و کشورشان هستند، سربازی اجباری اسلامی نیست.

ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی در مجلس و نائب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در توئیتی نوشت: قانون سربازی اجباری به دغدغه بزرگی برای اشتغال و تشکیل زندگی نسل جوان تبدیل شده است. استخدام نیروهای متخصص نظامی به نفع امنیت و اقتدار کشور است؛ باید فاصله دانشگاه تا بازار کار را کوتاه کنیم.

حسن شجاعی علی آبادی نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه و نائب رئیس کمیسیون اصل نود در مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: برآورده کردن احتیاجهای دست چندم نیروهای مسلح با سربازی اجباری با صرف دو سال از بهار عمر جوانان، مصداق اسراف در عمر و موجب آسیب های فرهنگی، مالی و حتی سیاسی است. حذف سربازی اجباری به پشتیبانی و مانع زایی از فراوری نیز می انجامد.

سردار موسی کمالی مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی سربازان نیروهای مسلح در این زمینه گفت: موضوع تجدیدنظر در مدل خدمت سربازی، یک بحث پیچیده نظامی است و باید فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح و استراتژیست های نظامی در این موضوع نظر بدهند. همچنین این بحث ها باید در جلسات تخصصی با حضور مسئولان دفاعی و امنیتی کشور مطرح گردد نه در توییتر و با اطلاعات و آمار ضعیف و اشتباه. از سوی دیگر آمار سه میلیون مشمول غایب، به طور ناگهانی پدید نیامده و برای غایبان یک سال و دو سال و حتی 10 سال اخیر نیست. این میزان مربوط به تعداد غایبینی است که متولد سال های 1355 تا 1382 هستند؛ یعنی سه میلیون مشمول غایب طی حدود 26 سال. بنابراین آمار سه میلیون غایب، به طور دفعی و در یک بازه زمانی کوتاه پدید نیامده است، لذا آمار میلیونی غایبان، پدیده جدیدی نیست.

وی ادامه داد: همواره چه در دوران طاغوت، چه دوران دفاع مقدس و بعد از آن، پدیده غایبین وجود داشته است. هم اکنون تعداد غایبین حدود دو میلیون و 900 هزار نفر است و حتی سال جاری نیز ممکن است افزایش یابد، با توجه به تجربه ای که در اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح دارم، فرایند صعودی شدن تعداد غایبین اتفاق تعجب برانگیزی نیست چون در گذشته هم وجود داشته است. ضمن اینکه مواردی نظیر کاهش استخدام در مراکز دولتی باعث شده است اثرگذاری محدودیت هایی نظیر منع استخدام مشمولان غایب در مراکز دولتی، کم اثر شوند. همچنین مصوبات مجلس شورای اسلامی در زمینه حذف بعضی محدودیت ها برای غایبین، نظیر برداشته شدن محدودیت اخذ گواهینامه یا محدودیت ثبت اموال نیز در افزایش آمار غایبین اثرگذار بوده است. حتی وعده هایی که در خصوص حذف سربازی داده می گردد نیز تأثیر زیادی در افزایش غیبت دارد.

سردار کمالی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث داوطلبانه شدن خدمت سربازی اشاره نمود و اضافه نمود: یک سری بحث های عامه پسند در فضای مجازی انجام می گردد. نمی توان در این حوزه، عامیانه نظر داد. اینکه از سوی بعضی جوانان در فضای مجازی این جو ساخته گردد که دیگر دوران سربازی وظیفه ای به سر رسیده است و جوانانی هم که با این جو روبه رو می شوند، خوش شان بیاید و آفرین و بارک الله بگویند، نمی تواند گامی جدی برای بهینه کردن دوران خدمت باشد.

وی اظهارداشت: بحث درباره طراحی مدل جدید خدمت وظیفه عمومی، شباهت هایی با موضوع حذف کنکور دارد. همانطور که برگزاری یا حذف کنکور، هر کدام دارای مزایا و معایبی است؛ باقی ماندن خدمت دوره ضرورت به شیوه فعلی یا داوطلبانه شدن آن نیز هر کدام مزایا و معایبی دارد. سربازی و داوطلبانه شدن سربازی اگر بخواهد تثبیت و اجرا گردد و منابع آن تامین گردد، مانند حذف کنکور سال ها طول می کشد و اتفاقی نیست که بتواند با یک تصمیم در عرض چندماه یا چند سال عملیاتی گردد؛ ضمن اینکه تصمیم گیری درباره سربازی که به مسائل دفاعی و امنیتی ربط دارد، موضوع مهم تری از کنکور هم محسوب می گردد و احتیاجمند تصمیم گیری در سطوح عالی دفاعی و نظامی است.

bestcanadatours.com

مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
منبع: ایرنا
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 47100

به "خبرنگاران سربازان باید آموزش های تخصصی خاص را فرابگیرند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران سربازان باید آموزش های تخصصی خاص را فرابگیرند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید